pátek 31. května 2013

Sportovní testy

   Ve středu jsem poprvé v životě absolvoval sportovní testy – konkrétně výkonnostní spiroergometrický test. Cílem tohoto testu bylo stanovení mé aktuální fyzické kondice, anaerobního prahu – a z toho vyplývajících tréninkových zón a VO2max. Nejočekávanější informací vycházející z tohoto testu bylo pro mě určení tréninkových zátěžových zón. Díky těmto novým informacím mohu nyní efektivněji řídit svůj
trénink. Upřímně doufám, že to na mých budoucích výkonech bude znát. Další hlavní informace vyplývající z testu se totiž týkala mé aktuální kondice a ta je podle něj bohužel poměrně špatná – nízký anaerobní práh, nízký VO2max.


    Tuto neděli se, společně s Tomášem Mošničkou a možná i s Vaškem Antalem, chystáme do německého Görlitzu na městský maraton. Neodjíždím tam s velkými ambicemi, protože poslední dobou, díky počasí, trénuji v podstatě jen na trenažéru. Také mě minulý týden trápila viróza spojená se střevními problémy – nepříjemná záležitost. Startujeme ráno v devět hodin, dá se tedy předpokládat chladno, snad nebude pršet.
    Posledními kvalitními tréninkovými kilometry bylo soustředění v jihočeské Třeboni společně s členy Energy teamu před 14ti dny. Za což všem klukům opravdu děkuji, především pak Martinu Kovářovi a Zbyňku Švehlovi. Více než 200 kilometrů najetých na kvalitních jihočeských silnicích pod modrou oblohou, patřilo k tomu nej, co mám letos za sebou.

Žádné komentáře:

Okomentovat