úterý 7. června 2011

Pečecká 100

Pondělí 6.6.2011
    Ve svém minulém příspěvku jsem psal, že se v sobotu zúčastním závodu Pečecká 100. Mýlil jsem se. Až na místě, tedy v Pečkách jsem zjistil, že se nejedná o závod ale o , řekněme, společnou vyjížďku. Nikdo neměřil čas, nikdo nesledoval ani neurčoval kdo přijel v jakém pořadí, prostě pohodový švih.
    Spolu s Radkem Fabiánem a TomášemMošničkou jsme si ze tří možných tras, 100, 68 a 35km vybrali tu prostřední, tedy 68km
a nebyli jsme sami i když je pravda, že většina cyklistů si vybrala 100ku. Můžu rovnou říci, že to byl opravdu příjemně strávený den. Vyrazili jsme v 9.30 a trasu z Peček přes Kouřim do Benátek a zpět urazili za zhruba 2 a půl hodiny. Silnice byly většinou v dobrém stavu, jen několik úseků, především na zpáteční cestě mezi Přestavlky a Kouřimíse spíše než silnici podobalo ementálu. Jediným záporným bodem cesty byly mé problémy s dráty v zadních kolech. Na handbike jsem totiž nasadil nově zapletená náhradní tréninková kola a několik drátů se mi začalo vyšroubovávat z niplů, takže jsem musel několikrát zastavit a dráty ručně (neměl jsem s sebou kupodivu centrklíč) zašroubovat.
    V neděli jsem měl volný den a dneska jsem vyrazil na trasu okolo Č Brodu. Nebyl to dobrý nápad. Přesto, že jsem vyjížděl za jasného slunečného dne, už po deseti kilometrech jsem se schovával před průtrží mračen a před bouřkou pod přístřeškem cykloservisu CYBE v Křenicích. Obloha ve směru, kam jsem měl namířeno vypadala dobře, takže jsem hned po zmírnění deště pokračoval v cestě. Znovu pršet začalo, když jsem dojel do Brodu a když jsem se blížil k Horoušanům voda prostě padala z nebe. U Nehvizd jsem byl znovu nucen vyhledat přístřešek, ne však tak jako předtím kvůli dešti, beztak jsem byl naprosto promočený, ale proto, že blesků už okolo mě bylo moc a já dostal obyčejný strach. Skoro celý zbytek cesty jsem strávil v silném dešti a za stálé i když ne bezprostřední blízkosti blesků. Zítra mě tedy opět čeká důkladná údržba kola. Nerad jezdím v dešti, proti větru a ještě k tomu za bouřky, ach jo.

Žádné komentáře:

Okomentovat